بواسیر یا هموروئید (به انگلیسی Hemorrhoids) یکی از ناخوشایندترین عوارض بارداری است. برخی از این ناراحتی خجالت می کشند و در مورد این ناراحتی برخلاف حالت تهوع و تورم پاها زیاد صحبت نمی شود. با این حال خوشبختانه راهکارهای ساده ای برای درمان بواسیر در بارداری یا پیشگیری از ایجاد آن وجود دارد.


علائم بواسیر

میزان تورم ایجادشده توسط بواسیر معمولاً از اندازۀ یک نخود تا اندازۀ یک حبه انگور متفاوت است و ‌‌‌‌‌می‌تواند داخل مقعد یا خارج از آن باشد. بواسیر ‌‌‌‌‌می‌تواند باعث خارش و احساس ناراحتی یا درد شدید در ناحیۀ مقعد شود. گاهی نیز باعث خونریزی از مقعد، مخصوصاً هنگام دفع ‌‌‌‌‌می‌شود. در اغلب موارد، اگر بواسیر در دوران بارداری شروع شده باشد، پس از زایمان به تدریج بهبود ‌‌‌‌‌می‌یابد، مخصوصاً اگر احتیاط لازم برای پیشگیری از یبوست را انجام دهید. اگر فرد پیش از بارداری بواسیر داشته باشد، احتمال شدیدتر شدن آن در دوران بارداری بیشتر است. 


علائم بواسیر در بارداری 

بواسیر یا هموروئید عروق خونی متورم در ناحیه مقعد است که باعث خارش، ناراحتی یا درد می شود. هموروئید شبیه به خوشه انگور است که از مقعد خارج شده است.


بواسیر معمولا در سه ماه اول بارداری یا بعد از زایمان شکل می گیرد. علائم هموروئید در بارداری عبارت اند از:

-خارش مقعد

-درد مقعد، به ویژه در زمان نشستن

-خون قرمز روشن در مدفوع

-درد در زمان خارج شدن مدفوع، توده های سخت و دردناک در مقعد


علت بواسیر در بارداری 

بواسیر یا هموروئید به دلیل افزایش جریان خون در رگ های نیمه پایین بدن به وجود می آید. فشار بیش از حد به این رگ ها منجر به تورم یا حجیم شدن رگ های خونی می شود که به رگ ها در این حالت هموروئید یا بواسیر می گویند. بیماری بواسیر در ن باردار شایع تر است. از جمله علل شایع ابتلا به بواسر در بارداری عبارت اند از:


در دوران بارداری رشد رحم فشار زیادی روی رگ های لگنی یا رگ های نیمه پایینی وارد می کند. در نتیجه سرعت جریان خون در این رگ ها کم شده، فشار زیاد می شود و منجر به ایجاد هموروئید یا بواسیر خواهد شد. 


یبوست در ن باردار به شدت شایع است. زمانی که برای اجابت مزاج زیاد فشار می آورید، در ناحیه مقعدی فشار اضافی وارد شده و باعث ایجاد بواسیر یا شدیدتر شدن آن می شود. 


ن باردار همچنین سطح بالایی از هورمون ها به نام پروژسترون را در بدن خود دارند. این هورمون دیواره رگ ها را شل کرده و به همین دلیل احتمال تورم و هموروئید در آن ها بیشتر می شود. همچنین هورمون پروژسترون روی دستگاه گوارش نیز تاثیر داشته و احتمال ابتلا به یبوست را بیشتر می کند.

ادامه مطلب


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها